Een dag lol maken in plaats van geconcentreerd leren bij El’sina

Taallessen zijn een ‘feestje’

Op donderdag 25 oktober aanstaande staat voor de verandering niet de Nederlandse taal maar de Nederlandse gezelligheid centraal bij El’sina. In El’sina worden normaliter taallessen gegeven aan leerlingen van verschillende culturen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, maar op die dag staat niet het leren maar het plezier en de lol met elkaar voorop.

El’sina gunt de kinderen eens een onbezorgd gevoel van lekker samen feesten. Een feestje waar ook de ouders, als zij de kinderen komen ophalen, van mee mogen genieten.

‘Zowel de kinderen als hun ouders zijn altijd erg positief. Het organiseren van een feestje is voor hen echter niet iets waar ze het eerst aan denken en ze kunnen hun geld natuurlijk maar één keer uitgeven. Dit wordt voor hen dan ook een speciaal iets. We zijn er van overtuigd dat we er dankzij Sfeermakers een onvergetelijke dag van kunnen maken.’

Martin Vos van Sfeermakers is blij dat hij bij kan dragen aan een dergelijke bijeenkomst. ,,Het is mooi om te zien hoeveel mensen bezig zijn om het leven van deze kinderen een stuk leuker en makkelijker te maken. En taal speelt daar natuurlijk een belangrijke rol bij. Hoe mooi is het dan ook om voor die groep en hun ouders echt een feestje te bouwen als blijk van waardering. Laten zien dat lol maken en plezier hebben ook hoort bij de Nederlandse cultuur. En feestjes geven je gewoon positieve energie!’’

Sfeermakers evenementen onderscheidt zich van andere organisaties doordat ze laat zien dat je ook met weinig budget een feest kunt houden. ‘’Er komt bijvoorbeeld een workshop feestkleding maken van kranten inclusief een afsluitende modeshow met een jury en mooie prijzen. Er zijn Halal hapjes, drankjes en er is muziek. Allemaal lowbudget dus geen grote opblaaskastelen en andere kostbare attracties. Een feestje hoeft niet duur te zijn maar het resultaat is vaak wel onbetaalbaar...’’

In actie voor UNICEF : Geef een schooltas en laat Syrische kinderen leren

Sfeertax Het Elsengroen1kopie  Sfeermakers stichting heeft 24 schooltassen gedoneerd aan de Jubileum actie van Cadeauwinkel van de Wereld – Het Elsengroen Wereld Winkel in Diemen ter eren van hun 20 jarig bestaan. Met als thema : In actie voor UNICEF : Geef een schooltas en laat Syrische kinderen leren.Het conflict in Syrië heeft enorme gevolgen voor het onderwijs in de regio. Scholen zijn verwoest, leraren gevlucht en bijna twee miljoen kinderen gaan niet naar school.School is een veilige plek, waar kinderen kunnen spelen en leren. School zorgt ook voor een dagelijkse routine, een plaats waar kinderen weer even kind kunnen zijn. Daarom steunt Sfeermakers stichting deze bijzondere actie. Elsengroen Unicef 

Amsterdams Buurvrouw Contact bestaat 15 jaar

00  Op zondag 13 november 2016 bestond Amsterdams Buurvrouwen Contact 15 jaar en vierde dit met een feestelijke middag met als titel : AAN DE HAAL MET TAAL. Sfeermakers stichting was hier aanwezig met het geven van een workshop FEESTKLEDING MAKEN VAN KRANTEN. De verbinding van taal en kranten is dan snel gemaakt. Aan het einde van de middag hebben de kinderen een heuse modeshow gelopen. De jury bestond uit Roosmarie Ruigrok, Ria van Hameren en Lody Klement. Prijzen zijn mogelijk gemaakt door NEMO, Sfeermakers evenementen, Artisto Amstelveen en vrienden van de Sfeermakers Stichting.  01 

Het leven moet ook voor iedereen een feestje zijn! 

IMG 7323Bij de Sfeermakers stichting is het verzoek binnen gekomen van een Familie uit Wouw. Een aangrijpend verhaal, wat ons heeft doen besluiten iets voor dit gezin te gaan doen, al viel het niet helemaal binnen onze doelstelling. 

De wens was om samen uit eten te kunnen gaan bij het Wereldrestaurant A17 met een ander gezin die hen nog trouw is gebleven en hen bijstaat in deze moeilijke tijd. 

Inmiddels hebben wij samen met Wereldrestaurant A17, Taxi Groen, Peets Bloemenshop ,allen uit Roosendaal, en Sfeermakers stichting hen een diner aangeboden voor 7 personen incl. vervoer en bloemen. 

 

Voor een fotoverslag kunt u hier klikken.

Hieronder ziet u de reactie van de familie:

Beste Sfeermakers stichting,

Wat hebben wij een geweldige avond gehad!

Met de Taxi Groen naar het restaurant is voor ons wel heel erg veel luxe. Onze vrienden waren ook totaal verrast.

Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk ontvangen door de eigenaresse van het Wereldrestaurant A17. Er was verschrikkelijk veel keuze. Alles maar dan ook alles was erg lekker. De eigenaresse kwam tussendoor nog even verklappen dat er die middag twee prachtige boeketten bloemen waren bezorgd door Peets Bloemenshop. Dat er ook een boeket voor haar bij zat vond ze helemaal geweldig.

Al bij al met erg volle buik, de taxi bus weer gebeld om huiswaarts te gaan. In één woord: SUPER! Ik hoop dat de foto een beetje goed overkomt. De eigenaresse vond het ook leuk om mee op de foto te gaan.
Eigenlijk geen woorden meer, maar nogmaals, heel erg bedankt namens ons allen.
 
Vriendelijke groet,
Familie uit Wouw

Kroonappels

April 2013 
Om trots op te zijn !

Sfeermakers stichting heeft een Oorkonde gekregen van het Oranje fonds. De bewoners van de gemeente Diemen kozen ons initiatief , lees doelstelling , als mooiste sociale initiatief in de categorie jeugd. 

Geachte Sfeermakers stichtingkopie KROONAPPEL

De Vrijwilligers Centrale Amsterdam

De Vrijwilligers Centrale Amsterdam ( VCA ) heeft in 2010 aan tien maatschappelijke organisaties een maatschappelijke stage projectcheque ter waarde van 2000 euro uitgereikt. In totaal hadden vijftig organisaties een projectaanvraag voor een  maatschappelijke voor ten minste veertig leerlingen ingediend. Tijdens een bijeenkomst over maatschappelijke stage voor vrijwilligers organisaties in het Felix Meritis maakte de jury de winnaars bekend. Met de uitvoering van deze projecten krijgen 400 leerlingen een stage plaats in Amsterdam. Een van de winnaars : SFEERMAKERS STICHTING.

Dit met het project : Maatschappelijke betrokkenheid op Tuinpark Dijkzicht. Leerlingen helpen oudere mensen met klusjes in en om hun tuinhuis.

 

30 2 30